محمد قادرپناه لوگو

پاروا ویروس چیست و راه های درمان و جلوگیری از ویروس پاروا

پاروا ویروس چیست و راه های درمان و جلوگیری از ویروس پاروا

خواندن این مطلب

7 دقیقه

زمان میبرد!

پاروا ویروس چیست و راه های درمان و جلوگیری از ویروس پاروا

پاروا ویروس یا بیماری ویروس پاروا از گونه پاروا ویریده ها است که علاوه بر سگ یکسری حیوانات دیگر هم آلوده می کند، از جمله گربه ها که اسم این بیماری در گربه ها پنلوکوپنی میباشد. همچنین ویروس پاروا در روباه و گرگ ها هم دیده شده. پاروا ویروس یا ویروس پاروا سیستم گوارشی حیوان را مورد تهاجم قرار میدهد که در ادامه کامل درباره آن صحبت میکنیم.در این مقاله قصد داریم که درباره پاروا ویروس، میزان خطر صحبت کنیم و همچنین آیا این بیماری کشنده است یا خیر؟! در ادامه با محمد قادرپناه مربی سگ همراه باشید تا این بیماری را توسط یک دامپزشک با تجربه با هم بررسی کنیم.

پاروا ویروس چیست؟

پاروا ویروس یا ویروس پاروا می تواند سگ ها، گربه ها و برخی از حیوانات دیگر را مورد تهاجم قرار دهد. ویروس پاروا روی سیستم گواری حیوانات تاثیر می گذارد و مورد تهاجم قرار می دهید. این ویروس باعث می شود که دیواره های روده و سلول هایی که در دیواره روده قرار گرفته است، کنده می شوند و باعث ایجاد اسهال خونی می شود. به طور کلی اندام هدف و مورد اصابت آن در حیوانات سیستم گوارشی است، که با اسهال های پرتابی شدید خونی و استفراغ همراه است. می توان گفت در 93 درصد از حیواناتی که درمان نمی شوند، مرگ گزارش شده است.

ویروس پاروا از طریق مستقیم و غیر مستقیم بسیار واگیردار است. بیشتر مورد انتقال این بیماری از طریق ترشحات حیوانات مبتلا می باشد. این نوع ویروس در حیواناتی که واکسینه نشده اند بیشتر گزارش شده است ولی منظور این نیست که سگی که واکسن زده است ایمنی صد درصد دارد و مبتلا نمی شود، چون ممکن است در جاهای مختلف شدت بیماری به صورتی زیاد باشد که حتی سگی که یک، دو یا حتی سه دوز واکسن هم زده باشد به این ویروس مبتلا شده باشد. پس نمی توان گفت که اگر سگی واکسیناسیون شده است، امکان گرفتن ویروس پاروا را ندارد.

پاروا ویروس چیست؟

دقیقا شبیه به واکسن کرونا است که شما ممکن است سه دوز واکسن زده باشید ولی بعد از دوز سوم واکسن هم ویروس کرونا گرفته باشید. این به این دلیل است که عامل بیماری ویروس است و ویروس هم از نظریه عملی دیواره ای ندارد و از رشته دی ان ای RNA هست، قابلیت جهش پیدا کردن را دارد. اما توجه داشته باشید که واکسیناسیون می تواند تا حد زیادی سیستم ایمنی بدن سگ را بالا ببرد که اگر سگی دچار پاروا ویروس شده قدرت مقابله با این بیماری را داشته باشد. 

یکی از مشکلاتی که خیلی از افراد دارند این است که ما نباید سگمون رو بیرون ببریم یا بخواهیم که سگمون رو تو خونه زندانی کنیم. خوب این بحث ممکن است علاوه بیماری فیزیکی، بیماری روانی هم داشته باشد و اگر سگ همیشه در خانه باشد، آدم های جدید نبیند، ماشین نبینند یا چیز های جدید نبینند ممکن است بعد از یک مدت پرخاشگر یا ناهنجار شود. در ادامه راهکار هایی به شما گفته میشود که بتوانید با رعایت پروتکل ها سگ خود را بیرون ببرید و از ویروس پاروا دوری کنید.

جلوگیری از پاروا ویروس

در ابتدا باید به این موضوع دقت کنیم که اگر سگ بیرون نره پاروا ویروس میگیره یا نمیگیره؟ زمان واکسیناسیون سگ اگر از زمان درست و ابتدایی شروع شود اصولا تا 4 ماهگی دوز های واکسن زده شده است. اولین دوز واکسن بین 6 تا 8 هفتگی سگ می باشد. خب حالا بریم سراغ اینکه باید سگ رو بیرون ببریم یا نه؟! شما باید بدانید که با رعایت کردن پروتکل هم امکان مبتلا شدن سگ به ویروس پاروا وجود دارد. چون ممکن است سگ های دیگر که مبتلا هستند پروتکل را رعایت نکرده اند. هر چقدر هم که شما پروتکل ها را رعایت کنید ممکن است سگ های دیگر این پروتکل ها را رعایت نکنند.

بهترین حالت برای اینکه سگ بتونه بیرون بره و مشکلی پیش نیاید این است که جایی باشه که شما از گذشته اونجا خبر داشته باشید. یعنی اگر توی باغی سگ خود را میبرید قبلا سگ دیگری تردد نکرده باشد، یا اگر توی کوچه یا خیابانی میبرید اطمینان داشته باشید که سگی در آن قسمت وجود نداشته است. اگر قرار است سگ شما با سگ دیگری در ارتباط داشته باشد بهتر از شما از گذشته آن سگ خبر داشته باشد و برای شما آشنا باشد که قبلا جای دیگری نرفته است که احتمال گرفتن ویروس پاروا را داشته باشد. شما حتی می توانید از قسمت های مختلف خانه هم استفاده کنید برای اینکه سگ خود را تخلیه انرژی کنید یا حتی بخواهید پیاده روی کنید. به عنوان مثال می توانید از روف گاردن یا بالا پشت بوم خانه، تراس، بالکن، حیاط یا باغ خود که به آنجا اعتماد دارید هم استفاده کنید.

جلوگیری از پاروا ویروس

یک راه مناسب برای جلوگیری از ویروس پاروا این است که در زمان واکسیناسیون سعی کنید به رژیم غذایی سگ خود توجه کنید. زمانی که گفته می شود به سگ خود حتما غذای خشک دهید به این دلیل است که در غذاهای خشک پروتئین و ویتامین مناسب وجود دارد که باعث بالا رفتن سیستم ایمنی سگ می شود. اگر شما از غذا خانگی یا هر نوع غذای دیگر استفاده می کنید بهتر است تجدید نظری داشته باشد.

چطور به واکسن ها برای پاروا ویروس اعتماد کنیم؟

قطعا واکسیناسیون کردن سگ تاثیر زیادی برای درمان پاروا ویروس دارد. سگ ها باید بعد از 45 روزگی واکسیناسیون شوند تا به مشکلی بر نخورند. ممکن است. در جواب به سوال بالا باید گفت که خیلی مسائل وجود دارد. اما مهمترین موضوع این هست که واکسن را از مراکزی تهیه کنید و انجام بدید که مجوز دامپزشکی دارند. از شما کد هایی را می خواهند که در سیستم ثبت کنند. چون تمامی دامپزشک به اداره دامپزشکی جوابگو هستند. مهم ترین فاکتور در واکسن ها زنجیره سرما است. برند های مختلف واکسن را قطعا اتحادیه اروپا تایید کرده است. بیشترین بخشی که مهم است این است که آیا تا زمانی که به دامپزشک این واکسن ها رسیده پروتکل ها رعایت شده یا خیر؟! برای استعلام میتوانید با کلینیک دامپزشکی چنج پلاس در تماس باشید.

آیا کیت پاروا برای پاروا ویروس درست است؟

ممکن است شنیده باشید که برای مطمئن شدن از ویروس پاروا کیت میزنند و منفی می شود. آیا ممکن است این کیت ها اشتباه کنند. مشکل ما این است که فکر میکنیم تنها را و بهترین راه تشخیص ویروس پاروا کیت گذاشتن است. اگر شما به یاد داشته باشید در زمان کرونا هم زمانی که تست می دادید ممکن بود منفی باشد اما بعد از گذشت چند روز علائم کرونا رو داشتید. کیت ها هیچ وقت 100 درصد به شما جواب نمی دهند، این کیت ها میزان درصد خطا دارند. هر کیت با یکدیگر تفاوت دارند و ممکن است کیت ها در هر کشوری درصد خطای مختلفی داشته باشد.

تنها پیشنهادی که می توانیم درباره کیت های بررسی پاروا ویروس بدهیم این است که حتما به تاریخ انقضاء کیت ها دقت کنید. اما باید دقت داشته باشید که اگر کیت منفی شد هیچ دلیل وجود ندارد که سگ ویروس پاروا نداشته باشد. تنها راه تشخیص قطعی بیماری های ویروسی آزمایش های پیشرفته تر مثل الایزا و پی سی آر می باشد که این آزمایش ها زمان بر هستند و حداقل بین یک هفته تا ده روز زمان میبرد که مطمئن شوید سگ شما به ویروس پاروا مبتلا نشده است. 

زمان فراگیر شدن پاروا ویروس در بدن سگ چقدر است؟

زمانی که سگ در مکانی می رود که در آنجا احتمال انتقال ویروس پاروا را دارد تا زمان مبتلا شدن بستگی به مقدار ویروس پاروا دارد. به عنوان مثال سگی مدفوع کرده و ویروس پاروا داشته است. اگر در مدفوع حیوان مقدار بیماری کم باشد خوب دیر تر نشان می دهد اما اگر مقدار بیماری در مکان آلوده بیشتر باشد قطعا زودتر خودش را نشان می دهد. شما نمی توانید بگویید چقدر زمان میبرد تا یک سگ مبتلا به ویروس پاروا شود. پس حتما به این موضوع دقت داشته باشد. ممکن است یک سگ 3 الی 4 روز زمان ببرد تا به بیماری مبتلا شود یا ممکن است 14 روز زمان ببرد تا یک سگ به ویروس پاروا مبتلا شود. 

نتیجه گیری

پاروا ویروس یکی از بیماری های خطرناک برای سگ ها و حیوانات دیگر است که ممکن است موجب از دست رفتن حیوان شود. باید دقت داشته باشید که سگ شما دچار این ویروس خطرناک نشود. زمانی که شما سگ خود را بیرون میبرید مراقب باشید که جای مطمئن باشد. همچنین می توانید از روف گاردن، تراس و یا حیاط خانه خود استفاده کنید که سگ را تخلیه انرژی کنید. واکسیناسیون سگ خود را به طور کامل و منظم انجام دهید که سیستم ایمنی بدن سگ بالا برود. در این قسمت از آموزش سگ درباره پاروا ویروس با محمد قادرپناه مربی سگ صحبت کردیم. اگر سوالی داشتید حتما در قسمت نظرات بپرسید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 7 میانگین: 3.9]
نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

دسته بندی مطالب

محصولات جدید

پکیج مشکل گشا (آموزش صفر تا صد سگ)
تومان
3,900,000

جستجو کنید ...