آموزش تنها گذاشتن سگ در خانه – تنها ماندن سگ در خانه
تنها گذاشتن سگ در خانه یکی از دغدغه هایی است که تمامی افرادی که تازه سگ به خانه خود می آورند، دارند. افراد زیادی هستند که ممکن است کار داشته باشند و بخواهند سگ خود را در خانه تنها بگذارند یا شخصی کار کارمندی دارد و باید هر روز به سر کار رود و می خواهد سگ خود را تنها در خانه بگذارد. در این قسمت از آموزش سگ با محمد قادرپناه به سراغ آموزش تنها گذاشتن سگ در خانه می رویم. ممکن است روز هایی باشد که شما می خواهید به خرید بروید یا یک مهمانی دعوت شده اید و سگ شما تنها در خانه وق میزند، وسایل خانه را می جود و کلی خراب کاری می کند و از همه مهم تر استرس خود سگ در تنهایی است که باید به این موضوع هم دقت کنید.
سگ ها زمانی که در خانه تنها می شوند خیلی خراب کاری می کنند، به عنوان مثال گوشه مبل رو می جوند، در و دیوار را چنگ میزنند و کلی خرابکاری دیگر! شما از این موضوع ناراضی هستید و می خواهید این مشکل رو رفع کنید. اولین نکته ای که باید بهتون بگیم این است که سعی کنید از تولگی سگ با او تمرین کنید و بگذارید که از همان تولگی به این موضوع عادت کند. اگر سگ شما بالغ هست نگران نباشید در ادامه تمامی موارد را بررسی میکنیم.
آموزش تنها گذاشتن سگ در خانه – توله سگ
سگ شما اگر سن پایینی دارد و توله هست به عنوان مثال 45 روزگی و یا 60 روزگی باید با او تمرین کنید تا برای سگ عادت شود. شما باید در همون ابتدا زمانی که سگ 1 الی 2 ساعت در کنار شما هست 10 دقیقه یا 15 دقیقه هم او را تنها بگذارید. می توانید سگ را به مدت کوتاه در اتاق تنها بگذارید و در رو ببندید و دوباره بیارینش بیرون بعد از 2 ساعت این کار را امتحان کنید. بگذارید سگ به تنها کمی عادت کند در تایم های کوتاه! زمانی که شما سگ را تنها در اتاق می گذارید ممکن است واق واق کند و شما نباید به هیچ عنوان به سمت سگ برید. این اشتباه است که زمانی که سگ واق واق می کند شما برید سمتش و سگ را بیرون بیارید! سگ با خودش فکر میکند که اگر من واق بزنم صاحبم میاد برام در رو باز میکنه، پس نباید همچین کاری کنید.
زمانی که سگ در زمانی که در اتاق هست شروع به واق زدن می کند شما به هیچ عنوان به سمت سگ نروید و بعد از اینکه چند دقیقه گذشت و ساکت بود حالا برید و براش در را باز کنید تا بیرون بیاد. اگر این مورد را رعایت کنید سگ با خود فکر میکند که من اگر واق نزنم صاحبم میاد ولی اگر واق بزنم صاحبم به من توجه نمی کنه! شما می توانید بعد از اینکه سگ را تنها گذاشتید و واق نزد و واق زدن خود را قطع کرد به او تشویقی یا انگیزه بدهید که تایید کارش باشد. این تمرین را می توانید کم کم تایم های بالاتری انجام دهید، در تولگی از 10 دقیقه شروع کنید و کم کم زمان را بالا ببرید.
آموزش تنها گذاشتن سگ در خانه – سگ بالغ
ممکن است سگ شما بالغ تر باشد و بخواهید موضوع تنها گذاشتن سگ در خانه را رفع کنید. برای این موضوع هم راه حل وجود دارد. در این مورد ما باید از انگیزه غذایی سگمون استفاده کنیم. ما باید شروع کنیم تا غذا را برای سگمون ارزشمند کنیم، حالا این یعنی چی!؟ یعنی باید امنیت عذایی سگ رو پایین بیاریم. اولین کاری که ما می کنیم از رژیم غذایی استفاده می کنیم. حالا این رژیم غذایی رو بیشتر توضیح میدیم. شما یک ظرف غذای سگ رو در نظر بگیرید که توی آن پر از غذا است. حالا کاری که شما می کنید این هست که از اون 100 درصد 30 درصد غذا رو کم می کنید و 70 درصد غذا برای سگتون توی ظرفش میذارید. با این کار امنیت غذایی سگتون پایین میاد و این رژیم غذایی را یک هفته باید انجام بدید. ممکن است شما دیده باشید که زمانی از خانه میروید بیرون و غذا برای سگتون میذارید و بر میگردید میبیند غذا نخورده! چون غذا برای سگ اهمیت نداره.
منبع غذایی سگ در زمانی تنهایی در خانه
در زمان تنها گذاشتن سگ در خانه و غذا نخوردن او باید چیکار کنید؟! شما باید با سگ خود دوباره تمریناتی انجام دهید. ابتدا سگ را در یک اتاق تنها می گذارید و غذا هم براش میذاریم و در اتاق رو میبندیم. بعد از چند دقیقه که بر می گردیم می بینیم هنوز سگ غذاشو نخورد! ما باید اینجا دلسوزی رو بذاریم کنار و غذا رو از جلوی سگمون برداریم و کل اون روز غذایی به سگ ندهیم. در روز بعد این کار رو تکرار میکنیم اما مقدار غذایی رو از روز قبل کمتر می کنیم. سگ یک روز کامل غذا نخورده و زمانی که شما تنهاش میذارید مطمئنا غذا رو میخوره. این تمرین را باید حتما هر روز انجام دهید تا سگ این موضوع را درک کند که تنها اگر غذا نخورد دیگر از غذا خبری نیست.
استفاده از کونگ یا توپ تشویقی برای تنها ماندن سگ در خانه
یک راهی که وجود دارد و شما می توانید از این راه هم برای زمان هایی که سگ در خانه تنها هست انجام دهید، استفاده از توپ تشویقی یا کونگ هست. شما می توانید یک مدتی کلا غذای سگ رو داخل توپ تشویقی بریزید و به سگ خود بدهید. همچنین می توانید در تمرین قبل به جای اینکه ظرف غذا برای سگ بذارید توپ تشویقی قرار بدید. زمانی که شما توپ تشویقی پر از غذا را به سگ خود می دهید، سگ با اون توپ هم بازی میکند و هم به دنبال غذا هست و هم تخلیه انرژی می شود. با این موضوع سگ شما به مدت زیادی با اون توپ بازی میکند و غذا می خورد. تخلیه انرژی هم موضوع مهمی است که اگر در تنها باشد و تخلیه انرژی شده باشد دیگر خرابکاری نمی کند.
قایم کردن غذا برای تنها ماندن سگ در خانه
اگر شما میخواهید از روش های قبلی استفاده نکنید می توانید از این روشی که در ادامه صحبت می کنیم استفاده کنید. زمانی می خواهید سگ را تنها در خانه بگذارید می توانید تیکه تیکه غذا در جاهای مختلف خانه قایم کنید. حتما دقت کنید که سگ دسترسی داشته باشد که از اون محدوده غذا را بردارد. شما در زیر مبل، پشت پرده، زیر میز یا هر جایی که فکر میکنید می توانید غذا قایم کنید. با این کار زمانی که سگ در خانه هست به دنبال بوی غذا میگردد و با این کار زمان می گذرد و میبینید سگ شما یک ساعت هست که درگیر پیدا کردن غذا هست و تنها براش دیگر مهم نیست که خراب کاری کنه. این مورد هم می توانید استفاده کنید در زمان تنهایی سگتون که سگ در تنهایی حوصلش سر نره و خرابکاری نکنه! فقط به این موضوع دقت کنید منبع غذایی سگتون را یا توپ تشویقی قرار بدید یا اینکه غذای قایم کردن رو اجرا کنید.
نتیجه گیری
در زمان هایی که سگ تنهاست شما می توانید از روش های مختلفی استفاده کنید که تنهایی برای سگتون اذیت کننده نباشه. حتما قبل از اینکه سگ رو تنها در خانه قرار دهید او را تخلیه انرژی کنید که دیگه خرابکاری نکند، یا می توانید از روش توپ تشویقی یا قایم کردن غذا استفاده کنید تا سگ هم تخلیه انرژی بشه و هم غذا گیرش بیاد. یک مورد مهم اینکه زمانی شما سگ را تنها میذارید ازش خداحافظی نکنید! نیازی شما از سگ خود خداحافظی کنید چون سگ با خوش فکر می کند دارید او را تایید می کنید. در زمان های تمرین وقتی که سگ کار خودش را درست انجام داد حتما او را نوازش کنید این موضوع باعث می شود اضطراب جدایی سگ کمتر شود. در این قسمت از آموزش سگ با محمد قادرپناه به آموزش تنها گذاشتن سگ در خانه پرداختیم. حتما اگر سوالی دارید در قسمت نظرات بنویسید.
دیدگاهتان را بنویسید