باورهای اشتباه در تربیت سگ | 4 نکته طلایی برای تربیت بهتر سگ شما
باورهای اشتباه در تربیت سگ؛ همهچیز باید اصولی انجام شود!
تربیت سگها نیز مانند تربیت کودکان، نیازمند اصول و روشهای خاص و درست است. صرفا الگوبرداری از افراد دیگر یا دوستانتان، برای تربیت فرزند یا سگتان کافی نیست. همچنین استفاده از هر نوع منبع آموزشی برای تربیت فرزندان، به هیچ عنوان صحیح نیست. بلکه شما باید به سراغ یک مشاور یا مربی حرفهای برای تربیت سگ بروید. در حال حاضر در فضای مجازی، باورهای اشتباه در تربیت سگ بسیار زیاد هستند. ما در این مطلب قصد داریم تا 4 تا از باورهای اشتباه در این زمینه را بررسی کنیم و به شما بگوییم که بسیاری از افراد، اطلاعات نادرستی به شما میدهند.
سگ را تا شش ماهگی از خانه بیرون نبرید؛ از باورهای اشتباه در تربیت سگ
برخی از دامپزشکان و مربیان سگ یکی از بزرگترین باورهای اشتباه در تربیت سگ را دارند؛ آنها میگویند که تا شش ماهگی یا حتی یک سالگی نباید سگتان را به بیرون از خانه ببرید. این کار میتوانید بیشترین صدمه را برای سگ شما داشته باشد. چرا که زمانی که شما تا سن یک سالگی یا حتی شش ماهگی سگتان را به بیرون از خونه نبرید، اجازه اجتماعی شدن را به پت ندادهاید. سگ بهصورت ناخودآگاه و غریزی زمانی که در محیط بیرون از خانه قرار میگیرد، استرس بسیار زیادی را احساس خواهد کرد.
حال باید گفت که مانند هر حیوان دیگری، سگ نیز در زمان استرس سه واکنش نشان میدهد:
- عقبنشینی
- فرار کردن
- حمله کردن
درواقع بسیاری از سگهایی که به دیگران حمله میکنند یا واق میزنند، در سنین پایین ارتباط خوبی با انسانهای دیگر یا حیوانات نداشتهاند. درواقع برخلاف باورهای اشتباه در تربیت سگ که میگویند سگ اگر در سنین پایین به بیرون برود، مریض میشود؛ باید گفت که بیرون رفتن، دویدن، ارتباط با سگها و انسانهای دیگر، یکی از نیازهای اولیه سگها بهشمار میآید. برای مثال انسانها نیز در زمان همهگیری کرونا با خطر بیماری روبهرو بودند. اما به دلیل خوی اجتماعی و نیازهای پایه، به بیرون از خانه میرفتند.
به همین خاطر پیشنهاد میشود که با در نظر گرفتن تمام پروتکلهای بهداشتی و نکات اولیه، سگ خود را به بیرون از خانه ببرید. برای مثال اگر بسیار نگران هستید، میتوانید بیرون بردن سگ را از خیابانهای خلوت، پشت بام یا پارکهای بسیار خلوت شروع کنید. درواقع هرچه سگ شما بیشتر در جامعه حضور داشته باشد، رفتار بسیار بهتری در آینده خواهد داشت.
غذا نگرفتن سگ از غریبهها؛ از دیگر باورهای اشتباه در تربیت سگ
بسیاری از سرپرستان سگ، به دلیل این که میخواهند از پت خود در برابر دزدان مراقبت کنند، تصور میکنند که سگ آنها نباید از دست غریبهها غذا بخورد. درصورتیکه این باور بسیار اشتباه است. دزدان اگر قصد دزدیدن سگی را داشته باشند، بدون غذا دادن نیز میتوانند کار خود را انجام دهند. اما چرا این باور اشتباه است و میتواند به تربیت و رفتار سگ شما آسیب بزند؟
اگر بخواهید از غذا گرفتن سگتان از غریبهها جلوگیری کنید، باید سگتان را نسبت به تمامی افراد بیاعتماد کنید. این کار باعث میشود که سگتان از غریبهها غذا دریافت نکند، اما یک پیامد بسیار منفی دارد؛ سگتان هیچ مزیتی در ارتباط با غریبهها نمیبیند و با آنها بدترین ارتباط را خواهند داشت. این سگها بدترین تربیت را خواهند داشت و مشکل مالکیت غذایی پیدا خواهند کرد. شما نباید حساسیتی در این زمینه داشته باشید تا در سنین بالاتر، سگ شما بهعنوان یک پت اجتماعی شناخته شود.
تمرین با تشویقی بهجای غذا
از دیگر باورهای اشتباه در تربیت سگ، این است که برخی افراد ترجیح میدهند بهجای غذا، از تشویقی برای تربیت سگ خود استفاده کنند. این کار به دلایل مختلفی اشتباه است. برای درک بهتر، رفتار سگتان را در زمان استرس تصور کنید. در این شرایط، سگ شما به هیچ عنوان تشویقی نمیخورد، اما غذا را قبول خواهد کرد. اما اگر قصد اجتماعی کردن یک سگ را داشته باشیم، میتوانیم با پیشنهاد غذا سگ را مجبور کنیم تا در محیطهای اجتماعی حضور پیدا کند.
یکی دیگر از معایب اصلی این باور برای تربیت سگ، باجگیر شدن پت است. سگ در ذهن خود میگوید که من بدون تشویقی دیگر هیچ کاری مطابق با میل صاحبم انجام نمیدهم. اگر صاحبم میخواهد که من در محل تعیین شده دستشویی کنم، باید به من تشویقی بدهد. این کار حتی میتواند تا انتخاب تشویقیهای خاص نیز پیش برود. به همین خاطر شما همواره باید انگیزه اصلی سگ را غذای اصلی پت بدانید.
عدم استفاده از قلاده گردنی
یکی از رایجترین باورهای اشتباه در تربیت سگ، عدم استفاده از قلاده گردنی است. افرادی که علاقهای به استفاده از این قلاده ندارند، عموما میگویند که این نوع قلادهها به گردن و بدن سگ آسیب میزند. اما باید گفت که قلاده گردنی دقیقا مانند افسار سگ شما عمل میکند. چرا که با استفاده از قلادههای گردنی شما میتوانید به راحتی سگتان را کنترل کنید. درواقع هدایت دقیق سگها با استفاده از این قلادهها بهراحتی ممکن میشود. اما چرا این قلادهها نسبت به قلادههای دیگر برتری دارند؟
قلادههای کتفی به سگ اجازه میدهند تا به هر مکانی سرک بکشند و شما کنترل کمتری روی سگتان خواهید داشت. حتی در مقالات علمی نیز اشاره شده است که قلادههای کتفی به این دلیل طراحی شدهاند که صاحب توسط سگ کشیده شود. این قلادهها تنها برای شرایطی هستند که سگ تحت فشار شدیدی است و قلاده گردنی به سگ آسیب میزند. اما اگر در طول روز از قلادههای کتفی استفاده کنید، هیچ کنترلی روی سگ نخواهید داشت.
باید اشاره کرد که علاوهبر استفاده اصولی از قلاده گردنی، شما باید این نوع قلاده را به شکل درست به سگتان معرفی کنید تا برخورد مناسبی با آن داشته باشد. بهخصوص اگر تا به امروز از این نوع قلاده برای کنترل سگتان استفاده نکردهاید.
با کمک محمد قادرپناه، تربیت سگ دیگر یک فرایند دشوار نیست
بسیاری از سرپرستان سگ، به دلیل حساسیت بالایی که روی تربیت پت محبوبشان دارند، به سراغ باورهای اشتباه در تربیت سگ میروند. این افراد سخنان مربیان یا دامپزشکان ناآگاه را ملاکی برای تربیت سگ خود قرار میدهند. اما باید گفت که برخی از این باورها شاید در همان لحظه باعث آسیب دیدن تربیت سگ شما نشوند، اما در آینده آسیبهای زیادی به سگ شما خواهند زد.
اگر میخواهید اطلاعات کاملی در زمینه تربیت و رفتارشناسی سگ به دست آورید، استاد محمد قادرپناه یکی از بهترین مربیان و رفتارشناسهای سگ در ایران است که میتواند در این زمینه به شما کمک کند. شما با تهیه پکیجهای آموزشی ما، میتوانید تمام نکات و راهکارهای مهم تربیت سگ مانند آموزش محل دستشویی، رفع حساسیت و جلوگیری از واق زدن را بهصورت اصولی آموزش ببینید. برای کسب اطلاعات بیشتر، میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
منبع
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
چقدر درست گفتید مخصوصا قسمت تشویقی و من اشتباهم اینه همیشه بهش جرهای میدم تا بشینه اونم نباشه هیچ کاری نمیکنه
دقیقا همینطور من فکر میکردم سگم اگه با همه خوب باشه میدزدنش ولی چون با ادما ارتباط نداشته الان کلا ناهنجارشده
من سگمو به گفته دامپزشک تا ۷ ماهگی بیرون نبردم
الان ۱ سالشه و به شدت ناهنجار شده دیشب بابای خودمم گرفت