محدود کردن سگ | چگونه حدود سگ را مشخص کنیم؟
محدود کردن سگ از اصول تربیتی بسیار مهم است
یکی از فرامین و نکات تربیتی بسیار مهمی که بسیاری از سرپرستان به آن توجه میکنند، محدود کردن سگ برای ورود به برخی از محیطهای محل زندگیشان است. برای مثال، برخی ترجیح میدهند که سگ وارد آشپزخانه یا اتاق خواب آنها نشود. با توجه به اهمیت این امر و همچنین پیچیده بودن آموزش آن، بسیاری از سرپرستان نمیتوانند به درستی سگ خود را محدود کنند و نمیدانند که کدام روش آموزشی برای محدود کردن سگ مناسب است. به همین خاطر در این مطلب تمام نکاتی که باید در این زمینه بدانید را مرور خواهیم کرد.
محدود کردن بهطور کلی برای سگها خوشایند نیست
طبیعی است که ایجاد محدودیت برای هیچ جانداری خوشایند نیست. سگها نیز از این قاعده جدا نیستند و دقیقا به همین خاطر است که محدود کردن سگ در بسیاری از موارد با شکست مواجه میشود یا نتیجه دلخواه را برای سرپرستان ندارد. اما خبر خوب این است که میتواند محدودیت را نیز برای سگها خوشایند کرد. زمانی که طرف دیگر محدودیت، جذابیت بالایی برای سگها داشته باشد، آنها به محدودیت شما بهعنوان یک دستور نگاه نمیکنند. اما چگونه میتوان این کار را انجام داد؟
منبع غذایی سگ نباید در مکانهای ممنوعه قرار داده شود
بسیاری از سرپرستان علاقه ندارند که سگ آنها وارد آشپزخانه شود. در چنین شرایطی این سوال مطرح میشود که منبع غذایی سگ کجاست؟ عموما ظرف غذای سگ در آشپزخانه نگهداری میشود یا غذا در همین محیط برای سگ قرار داده میشود. در چنین شرایطی، آشپزخانه بهعنوان منبع غذایی برای سگ تعریف خواهد شد. به همین خاطر شما نمیتوانید سگ را از ورود به آشپزخانه منع کنید.
✅بیشتر بخوانید: نظم در زندگی سگ ها
به همین خاطر اگر میخواهید سگ وارد محیطهایی مانند آشپزخانه یا اتاق خواب نشود، باید از غذا دادن، نگهداری از غذا و آب دادن به سگ در چنین محیطهایی خودداری کنید. چرا که سگ نباید این محیطها را بهعنوان یک محیط خوشایند ببیند.
محدود کردن سگ نباید اجباری باشد
یکی از نکات بسیار مهم در زمینه محدود کردن سگ، عدم موثر بودن اجبار یا تنبیه است. برای درک بهتر به سراغ یک مثال ساده برویم. تصور کنیم که دو محیط یکسان وجود دارد که سگ با حضور در یکی از آنها تشویقی دریافت میکند و با حضور در دیگری تنبیه میشود. طبیعی است که در مدتی کوتاه، سگ به سراغ محیطی میرود که میتواند تشویقی دریافت کند و از حضور در محیط دیگر خودداری میکند. اما نکته اینجاست که در صورت عدم حضور شما، سگ متوجه میشود که میتواند در آن محیط ممنوعه نیز حضور داشته باشد، چرا که خبری از تنبیه شدن نخواهد بود.
دقیقا به همین خاطر است که تنبیه کردن، نمیتواند در زمینه محدود کردن سگ موثر باشد. اما در صورت شرطی شدن با تایید درست، سگ علاقهای به حضور در محیطی که نفعی برای آن ندارد، نخواهد داشت. همچنین در صورت عدم حضور شما نیز به آن محیط وارد نخواهد شد.
فرامین کاربردی برای ایجاد محدودیت
بهطور کلی فرامین پایهای برای آموزش سگ وجود دارند که از جمله آنها میتوان به نکن، بشین، بخواب و… اشاره کرد. این فرامین در همان ماههای اولیه آموزش سگ استفاده میشوند و بسیار کاربردی و مهم هستند. حال باید گفت که شما باید از این فرامین به شکلی استفاده کنید که سگ زمان رسیدن به جلوی درب آشپزخانه یا اتاق خواب، نشسته و یا بخوابد. اما چگونه میتوان این کار را بهصورت اصولی انجام داد؟
برای انجام این کار شما باید از یک سیستم شرطی استفاده کنید. برای مثال اگر سگ شما در برابر زنگ درب خانه واق میزند، نباید برای واق زدن تنبیه در نظر بگیرید. بلکه وقتی زنگ درب به صدا درمیآید، سگ باید به محل تعیین شده برود، بنشیند، بخوابد و منتظر بماند. درواقع باید سگ را به شکلی شرطی کنید که واکنش درستی نسبت به زنگ درب خانه داشته باشد.
حال سگ زمانی که به جلوی درب آشپزخانه یا اتاق خواب میرسد باید بداند که در صورت ورود، هیچ تشویقی یا تاییدیهای دریافت نخواهد کرد. اما در صورت نشستن جلوی درب، میتواند تاییدیههای لازم را دریافت کند، دیگر وارد محیط ممنوعه نخواهد شد. باید اشاره کرد که این آموزش در مورد خروج سگ در زمان باز شدن درب خانه نیز صدق میکند. بهطور کلی محدود کردن سگ نباید با تنبیه انجام شود، بلکه رفتار درست باید همراه با تشویق باشد تا سگ ترغیب شود تا بهجای رفتار نادرست، رفتار مورد نظر شما را انجام دهد.
کنترل هیجان سگ در محیطهای ممنوعه
از دیگر نکات مهم در زمینه ایجاد محدودیت برای سگها، کنترل هیجان آنها در محیطهای ممنوعه است. قطعا سگ شما در زمان ورود به آشپزخانه که محیطی خوشایند بهشمار میآید، هیجان زیادی دارد. حال اگر شما انرژی سگ را تخلیه کرده باشید یا به هیجان بالای حیوان توجهی نداشته باشید. باید اشاره کرد که تاییدیههای نوازشی یا کلامی نیز دقیقا مانند غذا دادن عمل خواهند کرد و میتوانند یک تشویقی بسیار موثر برای سگها باشند.
با کمک مربی حرفهای، محدود کردن سگها آسانتر میشود
باید گفت که محدود کردن سگها در ظاهر فرایند دشواری ندارد. درواقع شما تنها با مطالعه این مطلب یا تماشای ویدیوهای آموزشی میتوانید از ورود سگ به محیطهای ممنوعه جلوگیری کنید. اما باید بدانید که زمانی این فرایند برای شما آسان خواهد بود که سگ شما رفتار و شخصیت درستی داشته باشد. بدون اطلاع از فرمانهای پایه و همچنین شخصیت صحیح، نمیتواند انتظار داشت که سگ شما به محدودیتهای عنوان شده توجه داشته باشد. به همین خاطر استفاده از تجربیات و خدمات یک مربی و رفتارشناس حرفهای میتواند به شما کمک کند تا نهتنها در این فرایند، بلکه در تمام آموزشها به سگ خود مسیر آسانی داشته باشید.
با محمد قادرپناه، دیگر نگران تربیت سگ خود نباشید
اگر محدود کردن سگ برای ورود به محیطهای ممنوعه برای شما یک امر مهم است، حتما باید توجه ویژهای به آموزشهای پایه سگ داشته باشید. محمد قادرپناه بهعنوان یکی از بهترین و مجربترین رفتارشناسها و مربیان سگ در ایران، میتواند بهترین راهنما برای شما باشد. ما به شما کمک میکنیم تا شخصیت سگتان را بهخوبی بسازید و رفتارهای نادرست آن را بهخوبی اصلاح کنید. در صورت نیاز به مشاوره میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
منبع
دیدگاهتان را بنویسید